8 juli 2024

LelySTART 2024 – Het Festival dat Lelystad laat bruisen

Noteer zaterdag 14 september in je agenda, want LelySTART laat het Stadshart van Lelystad weer bruisen van energie en creativiteit tijdens de feestelijke opening van het culturele seizoen! Dit jaarlijks terugkerende festival biedt een unieke mix van optredens, workshops en activiteiten voor jong en oud, verspreid over diverse locaties in de stad.

Festivalcoördinator Masja Zeegers vertelt enthousiast: “Vorig jaar gingen we weer terug naar de basis, dat was een geweldig succes. Het concept hebben we nu verder uitgebouwd. De goede elementen erin gelaten en nieuwe elementen toegevoegd.”

Een verleidelijk programma
LelySTART belooft opnieuw een gevarieerd programma met voor ieder wat wils. Van lokaal talent tot professionele acts, de line-up is indrukwekkend en biedt eindeloos vermaak:

  • Alles Kids Event in de Bibliotheek: Een speciaal evenement voor ouders, verzorgers en kinderen van 0-6 jaar. Ontmoet je favoriete personages zoals Bumba, Stitch, Chase, Elsa en Anna en geniet van de voorstelling ‘Dikkie Dik en de taart’.
  • Swingen op het Dukaatplein: Laat je meeslepen door de ritmes van M&A and Friends, Jericho Pie en Luuk van Veen. Een perfecte plek om de sfeer van het festival te proeven.
    Podium bij De Waag: Geniet van diverse dans- en muziekoptredens van DD Dance, Popkoor Jeans With Beat, OCharfisport, winnaars van de Kunstbende en Bully met een indrukwekkend Gospelkoor.
  • Foodtruckfestival bij het Agora Theater: Smul van heerlijke gerechten en doe mee aan activiteiten zoals graffiti spuiten, ballenbak voor volwassenen en karikatuur tekenen. In de Agora zelf kun je meedoen aan een rondleiding achter de schermen en een workshop techniek-licht. De avond wordt afgesloten met ‘De Cabaret Club’ – een onvergetelijke cabaretavond met vier mini-voorstellingen.
  • Kunstgras en De Kubus: Laat je verrassen door de optredens van Lelystadse amateurkunstenaars en ontdek je eigen talent tijdens workshops zoals circusacts, kleien, modeltekenen en muziekinstrumenten proberen. Klik hier voor het volledige programma.
  • Afterparty bij Corneel (18+): Sluit de dag spectaculair af met de Hard Core Vibes band, die van 20.00 tot 00.00 uur een epische 90’s throwback verzorgt met live Happy Hardcore en Eurodance-hits. Dans, zing en geniet van een avond vol energie en nostalgie!

Over LelySTART
LelySTART is dé start van het nieuwe culturele seizoen in Lelystad. Onder de vlag van LelySTART organiseren AGORA Theater, poppodium Corneel, De Kubus en FlevoMeer Bibliotheek Lelystad talloze optredens, demonstraties en workshops. De toegang is gratis en het festival biedt voor iedereen iets speciaals. Voor het volledige programma en meer informatie, bezoek www.lelystart.nl.