25 september 2024

19e Tour of Art Flevoland in aantocht

Op zaterdag 5 en zondag 6 oktober 2024 vindt in Lelystad de 19e editie plaats van de ‘Tour of Art Flevoland’. In dat weekend exposeren, verspreid over 16 Lelystadse locaties, 64 Flevolandse kunstenaars plus drie gastkunstenaars hun kunstwerken. Op deelnemerslocatie Porteum, school voor voortgezet onderwijs, wordt tevens werk geëxposeerd van een aantal leerlingen van die school. De deelnemerslocaties zijn beide dagen geopend van 11:00-17:30 uur. Eén van de locaties is De Kubus.

Al voor de 19e keer staat het eerste weekend van oktober in het teken van voornamelijk Flevolandse beeldende kunst. Dit jaar nemen er tevens drie gastkunstenaars deel, met bijzondere 3-dimensionale kunst, waarmee de diversiteit nog verder vergroot wordt. Op de website en in de brochure van de Tour of Art staat informatie over de deelnemers en hun kunst. U kunt nu al een voorproefje nemen bij de centrale deelnemersexpositie in De Kubus, Agorabaan 3 in Lelystad, die op 18 september feestelijk geopend is. Hier is van elke deelnemer vijf weken lang een kunstwerk te zien. Deze expositie is te bezichtigen tijdens de openingsuren van De Kubus.

Tijdens de Tour of Art zijn de kunstenaars op hun deelnemerslocatie aanwezig. Zij gaan graag met bezoekers in gesprek over hun werk. En natuurlijk kan er ook kunst gekocht worden.

Alle details over de Tour of Art, de digitale brochure, én informatie over waar een (gratis) brochure af te halen is, zijn te vinden op de website, www.tourofartflevoland.nl. Kijk ook regelmatig op deze website voor de laatste informatie over de Tour of Art.

Iedereen is welkom en de toegang is overal gratis.