Contact, adres en openingstijden

Wethouder Janneke Sparreboom opent eindpresentatie De Culturele Haven op OBS De Tjotter

04/04/2017

‘Het is een feestje om hier te mogen zijn!’ Niet alleen Janneke Sparreboom, wethouder Cultuur van de gemeente Lelystad, maar ook ouders, leerkrachten en uiteraard leerlingen beleefden een fantastische middag tijdens de eindpresentatie van De Culturele Haven op basisschool De Tjotter.

Twee weken lang stond deze school in Lelystad in het teken van Flevoland, de unieke poldergeschiedenis en kunst en cultuur. De resultaten waren te zien tijdens een feestelijke eindpresentatie die door Janneke Sparrenboom werd geopend met een krachtig betoog over cultuuronderwijs in de eigen omgeving. 

De Tjotter neemt sinds schooljaar 2016/2017 deel aan De Culturele Haven. Tijdens de projectweken van De Culturele Haven gingen leerlingen en leerkrachten van De Tjotter aan de slag met de vragen ‘waar kom ik vandaan’ en ‘waar ga ik naartoe. De leerkrachten verzorgden prachtige cultuurlessen op school. Ook kwamen er kunstenaars in de klas en zijn de leerlingen op excursie gegaan naar Nieuw Land, Land-art, BonteHond en het Bataviakoor.

De leerlingen hadden hun eigen school omgetoverd tot een heus museum. Ouders, andere familieleden, vriendjes en vriendinnetjes, en alle andere belangstellenden konden een kijkje nemen bij de tentoonstellingen, theaterperformances, modeshows en alle gemaakte polderkunstwerken die tijdens de eindpresentatie werden getoond. De opkomst was hoog en de leerlingen vertelden enthousiast en trots aan de bezoekers wat ze gedaan en beleefd hadden tijdens de projectweken van De Culturele Haven.

De wethouder is overtuigd van het belang van cultuuronderwijs voor de ontwikkeling van kinderen: “Het is mooi om te zien dat na de start van De Culturele Haven in oktober 2016 er in korte tijd zoveel resultaat is bereikt. De kinderen van De Tjotter hebben veel gedaan met kunst en cultuur, zo hebben de kleuters bijvoorbeeld gewerkt aan een onderwaterwereld. Het klaslokaal was omgetoverd tot een heus onderwatermuseum. Groep 7 is bezig geweest met Land Art, elk kind heeft een nieuw landschapskunstwerk ontworpen. Ter inspiratie waren zij bij drie landschapskunstwerken in Flevoland op bezoek geweest. De kinderen zijn allemaal experts geworden. Al jong bezig zijn met kunst en cultuur is een verrijking voor de ontwikkeling van kinderen.”


De Culturele Haven is een doorgaande leerlijn voor cultuuronderwijs van Flevolandse bodem die ontwikkeld wordt door Kubus Lelystad, Bonte Hond, KAF en Nieuw Land. In De Culturele Haven leren kinderen over de unieke geschiedenis van Flevoland, in relatie tot de geschiedenis van Nederland en in relatie tot zichzelf en de kunst van nu. De multidisciplinaire leerlijn biedt cultuurlessen, workshops en excursies over erfgoed, theater, beeldende kunst en muziek.

 

Heb je vragen?

Cursussen
Heb je een vraag over het aanbod of een andere vraag over een cursus? Stuur een e-mail naar cursusadministratie@dekubuslelystad.nl of bel 0320 72 70 04, bereikbaar op dinsdag t/m donderdag van 13.00 tot 17.00 uur of neem rechtstreeks contact op met de docent.

Algemeen
Heb je een algemene vraag stuur een e-mail naar info@dekubuslelystad.nl of bel 0320 22 15 24, bereikbaar op maandag en vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur en dinsdag t/m donderdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Wil je over een specifiek onderwerp teruggebeld worden, vul dan dit contactformulier in. De juiste medewerker zal dan zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Financieel 
Heb je een vraag over een factuur of een andere financiële vraag? Stuur een e-mail naar debiteuren@dekubuslelystad.nl of bel 0320 72 70 11, bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag van 10.00 tot 17.00 uur. 

Klacht
Heb je een klacht, vul dan het klachtenformulier in. 

Onze locatie

Contactgegevens

Bezoekadres:
Agorabaan 3
Lelystad

Postadres:
Postbus 354
8200 AJ  Lelystad

Openingstijden:
Ma 12.00 - 22.30 uur
Di t/m do 9.00 - 22.30 uur
Vrij 12.00 - 20.00 uur
Zat en zon gesloten, tenzij er evenementen gepland zijn.

Locatie De Kubus

Routebeschrijving

Uw startadres:

Vakantieplanning

Klik hier voor het vakantierooster.