Contact, adres en openingstijden

VSBfonds doneert 1 miljoen euro aan Lelykracht

27/06/2017

VSBfonds ondersteunt Lelykracht de komende 3 jaar met in totaal 1 miljoen euro. Door deze steun kan Lelykracht meer betekenen voor de inwoners van Lelystad. 

Meer initiatieven voor inwoners Lelystad
Dankzij deze donatie zullen inwoners van Lelystad zichtbaar verschil zien in hun stad. De donatie van VSBfonds stelt Lelykracht in staat meer dingen te doen voor de inwoners van de stad. Lelykracht gaat bijvoorbeeld extra projecten uitvoeren met en voor Lelystedelingen die aansluiten bij de doelen van Lelykracht en uitgevoerd worden volgens hun werkwijze. Een ander voorbeeld is onderzoek onder jongeren. Lelykracht wil graag nog meer inzicht krijgen in de behoeften van jongeren en waar zij zelf een actieve bijdrage aan willen leveren.

Gemeenschappelijk doel VSBfonds en Lelykracht: stimuleren actief burgerschap
Lelykracht, een beweging geïnitieerd door Kubus, FlevoMeer Bibliotheek, Welzijn Lelystad en Sportbedrijf Lelystad, draagt op een gerichte en samenhangende manier bij aan de zelf- en samenredzaamheid van inwoners van de stad. Het doel van de beweging is om tot een krachtenbundeling te komen waarbij inwoners, private en publieke partijen zich met elkaar inzetten voor de onderlinge verbondenheid en leefbaarheid in Lelystad.

Dit doel sluit aan op de missie en visie van VSBfonds: het stimuleren van maatschappelijke samenhang en sociale mobiliteit in ons land door projecten te steunen die actief burgerschap mogelijk maken en versterken. VSBfonds directeur Bernt Schneiders: ”We hopen dat we met deze meerjarige financiering van Lelykracht, Lelystad een boost geven, waarmee de beweging sneller breder en zichtbaarder wordt dan zonder deze financiering. Zodat de inwoners, maatschappelijke organisaties en bedrijven uit Lelystad Lelykracht omarmen en zich met elkaar actief inzetten voor een bruisende stad”.

Over VSBfonds
VSBfonds is een van de grootste particuliere fondsen van Nederland. VSBfonds bestaat ruim vijfentwintig jaar en kent een geschiedenis van geven en investeren, met het doel om de kwaliteit van onze samenleving te versterken. VSBfonds is actief op het gebied van Kunst & Cultuur en Mens & Maatschappij. Daarnaast verstrekt VSBfonds beurzen aan studenten voor vervolgstudie of onderzoek in het buitenland. Het beschikbare donatiebudget is 26 miljoen euro per jaar.

 

Heb je vragen?

Cursussen
Heb je een vraag over het aanbod of een andere vraag over een cursus? Stuur een e-mail naar cursusadministratie@dekubuslelystad.nl of bel 0320 72 70 04, bereikbaar op dinsdag t/m donderdag van 13.00 tot 17.00 uur of neem rechtstreeks contact op met de docent.

Algemeen
Heb je een algemene vraag stuur een e-mail naar info@dekubuslelystad.nl of bel 0320 22 15 24, bereikbaar op maandag en vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur en dinsdag t/m donderdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Wil je over een specifiek onderwerp teruggebeld worden, vul dan dit contactformulier in. De juiste medewerker zal dan zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Financieel 
Heb je een vraag over een factuur of een andere financiële vraag? Stuur een e-mail naar debiteuren@dekubuslelystad.nl of bel 0320 72 70 11, bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag van 10.00 tot 17.00 uur. 

Klacht
Heb je een klacht, vul dan het klachtenformulier in. 

Onze locatie

Contactgegevens

Bezoekadres:
Agorabaan 3
Lelystad

Postadres:
Postbus 354
8200 AJ  Lelystad

Openingstijden:
Ma 12.00 - 22.30 uur
Di t/m do 9.00 - 22.30 uur
Vrij 12.00 - 20.00 uur
Zat en zon gesloten, tenzij er evenementen gepland zijn.

Locatie De Kubus

Routebeschrijving

Uw startadres:

Vakantieplanning

Klik hier voor het vakantierooster.