Contact, adres en openingstijden

OBS De Tjotter is de eerste CultuurschoolParel van Flevoland

09/10/2017

Voor het eerst in de Flevolandse geschiedenis krijgen twee basisscholen de titel CultuurschoolParel Flevoland 2017. De eerste school die de titel ontvangt is Openbare Basisschool De Tjotter uit Lelystad. De school blinkt uit in de manier waarop ze kunst en cultuur een vaste plek in haar onderwijs geeft, en daarom menen experts uit het culturele veld dat de school deze titel verdient.

FleCk, het Expertisecentrum Cultuureducatie Flevoland vroeg aan haar lokale partners voor cultuuronderwijs wie zij wilden voordragen als CultuurschoolParel 2017. Op welke school zijn jullie trots, wie zien jullie als good practise en wie zien jullie als inspiratie voor andere scholen uit de provincie? De school die De Kubus toen voordroeg was De Tjotter.

Op De Tjotter wordt veel belang gehecht aan cultuuronderwijs. Directeur Astrid Ruijtenberg legt uit: ‘we hebben de afgelopen jaren heel veel aandacht besteed een rekenen en taal. Maar wij vinden dat er meer is dan dat. Kinderen kunnen op heel veel manieren leren, ook door middel van muziek, erfgoed of theater. Onze school wil dat ook op een goede manier kunnen bieden aan de kinderen.’

Toen FleCk de school benaderde en haar vertelde dat ze waren voorgedragen als CultuurschoolParel reageerde de interne cultuurcoördinator Laura Schaap dan ook enthousiast en vereerd. “We hebben er de afgelopen jaren hard voor gewerkt om alle kinderen op structurele wijze in aanraking te kunnen brengen met kunst en cultuur. Dat we deze titel ontvangen voelt echt als een beloning.”

Van de school wordt een portret gemaakt in de vorm van een korte film. In dit portret wordt de kern verteld van hoe De Tjotter haar cultuuronderwijs heeft ingericht en wat de kracht is van deze werkwijze. De film is hieronder te bekijken en wordt eveneens vertoond tijdens De Dag van de Cultuureducatie, op 8 november in Almere. Welke tweede school de titel CultuurschoolParel Flevoland 2017 ontvangt, wordt zeer binnenkort bekend gemaakt.

 

Heb je vragen?

Cursussen
Heb je een vraag over het aanbod of een andere vraag over een cursus? Stuur een e-mail naar cursusadministratie@dekubuslelystad.nl of bel 0320 72 70 04, bereikbaar op dinsdag t/m donderdag van 13.00 tot 17.00 uur of neem rechtstreeks contact op met de docent.

Algemeen
Heb je een algemene vraag stuur een e-mail naar info@dekubuslelystad.nl of bel 0320 22 15 24, bereikbaar op maandag en vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur en dinsdag t/m donderdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Wil je over een specifiek onderwerp teruggebeld worden, vul dan dit contactformulier in. De juiste medewerker zal dan zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Financieel 
Heb je een vraag over een factuur of een andere financiële vraag? Stuur een e-mail naar debiteuren@dekubuslelystad.nl of bel 0320 72 70 11, bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag van 10.00 tot 17.00 uur. 

Klacht
Heb je een klacht, vul dan het klachtenformulier in. 

Onze locatie

Contactgegevens

Bezoekadres:
Agorabaan 3
Lelystad

Postadres:
Postbus 354
8200 AJ  Lelystad

Openingstijden:
Ma 12.00 - 22.30 uur
Di t/m do 9.00 - 22.30 uur
Vrij 12.00 - 20.00 uur
Zat en zon gesloten, tenzij er evenementen gepland zijn.

Locatie De Kubus

Routebeschrijving

Uw startadres:

Vakantieplanning

Klik hier voor het vakantierooster.