Contact, adres en openingstijden

Klankbankje onthuld bij opening van Kubusnacht

30/06/2017

Wethouder Janneke Sparreboom van Cultuur heeft vrijdagavond 30 juni tijdens de opening van de Kubusnacht, het Klankbankje onthuld. Het bankje staat vóór de Kubus. 

Wie op het Klankbankje plaatsneemt en een koptelefoon verbindt met de ingebouwde muziekinstallatie, kan de mooie klanken van ‘De Nieuwe Wildernis in Concert’ horen, uitgevoerd door het Metropool Orkest.

Muziek en dans
Tijdens de onthulling dansten kinderen van Kubus een stukje uit hun dans 'De Nieuwe Wildernis' en tot slot werd de dans 'De Zeespiegel' opgevoerd. Kubusnacht was de afsluiting van de maand Iktoon (maand van de amateurkunst) van Kubus.

Ontwerp
Het bankje is ontworpen door meubelontwerper Piet Hein Eek. Hij koos ervoor om als basis meerdere boomstammen te gebruiken, van Hollands Hout geleverd door Staatsbosbeheer. Hierdoor lijkt het bankje onderdeel van de natuur. De boomstammen worden bij elkaar gehouden met spanbanden en een ijzeren frame.

Verbinding groen en cultuur
Het Klankbankje is door de gemeente Lelystad aangeschaft naar aanleiding van een vraag vanuit de gemeenteraad. Het is bij Kubus in het Stadshart neergezet, in de fraai heringerichte groene omgeving. De plek combineert groen met cultuur en is goed bereikbaar.

Bron: Flevopost
Foto: Fotostudio Wierd
 

Heb je vragen?

Cursussen
Heb je een vraag over het aanbod of een andere vraag over een cursus? Stuur een e-mail naar cursusadministratie@dekubuslelystad.nl of bel 0320 72 70 04, bereikbaar op dinsdag t/m donderdag van 13.00 tot 17.00 uur of neem rechtstreeks contact op met de docent.

Algemeen
Heb je een algemene vraag stuur een e-mail naar info@dekubuslelystad.nl of bel 0320 22 15 24, bereikbaar op maandag en vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur en dinsdag t/m donderdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Wil je over een specifiek onderwerp teruggebeld worden, vul dan dit contactformulier in. De juiste medewerker zal dan zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Financieel 
Heb je een vraag over een factuur of een andere financiële vraag? Stuur een e-mail naar debiteuren@dekubuslelystad.nl of bel 0320 72 70 11, bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag van 10.00 tot 17.00 uur. 

Klacht
Heb je een klacht, vul dan het klachtenformulier in. 

Onze locatie

Contactgegevens

Bezoekadres:
Agorabaan 3
Lelystad

Postadres:
Postbus 354
8200 AJ  Lelystad

Openingstijden:
Ma 12.00 - 22.30 uur
Di t/m do 9.00 - 22.30 uur
Vrij 12.00 - 20.00 uur
Zat en zon gesloten, tenzij er evenementen gepland zijn.

Locatie De Kubus

Routebeschrijving

Uw startadres:

Vakantieplanning

Klik hier voor het vakantierooster.